Selecteer een pagina
Rianne Business Support

Microsoft 365 bestaat uit heel veel verschillende tools die heel fijn helpen bij het online samenwerken.

Zo kun je bijvoorbeeld gezamenlijk werk inplannen en beheren met Planner, notities maken en delen in OneNote, bestanden archiveren en beheren in OneDrive en Sharepoint, en je persoonlijke taken bijhouden in To Do.

En dan zijn er nog heel veel meer slimme en verrassende tools.

Voordelen van Microsoft 365 zijn dat de tools op al je apparaten beschikbaar zijn, je hebt dus altijd en overal toegang tot je gegevens. Ook is het erg makkelijk om samen te werken. Door gebruik van de verschillende tools kun je met elkaar chatten, heb je toegang tot dezelfde documenten en kan je bijvoorbeeld tegelijk in hetzelfde document werken.

De bekendste tools zijn natuurlijk:
Outlook (E-mail)
Word (Tekstverwerker)
Excel  (Spreatsheets)
Powerpoint (Presentaties)

Andere tools die ik gebruik zijn:
Planner: Planner is een tool om heel eenvoudig al je projecten te plannen en te bewaken. Alle taken en werkzaamheden voor een bepaald project kunnen hierin gepland worden. Je kunt erin aangeven welke werkzaamheden er wanneer en door wie gedaan moeten worden.

To Do: In To Do komen al je persoonlijk taken op 1 plek samen. Je kan hierin meerdere persoonlijke takenlijsten maken en deze naar wens onderverdelen. Je ziet in een oogopslag wat je moet doen en wanneer het klaar moet zijn.

OneDrive: OneDrive is je persoonlijke archief. Hierin kan je bestanden opslaan, bewerken en delen. Je kunt ook tegelijkertijd samen in hetzelfde document werken wanneer je deze met iemand anders gedeeld hebt. Al deze documenten staan opgeslagen in de Cloud, zodat je er altijd en overal toegang tot hebt.

SharePoint: SharePoint is een gezamenlijk archief voor een team of organisatie. Hierin kan bijvoorbeeld per team een teamsite worden aangemaakt. Ook kan in SharePoint een communicatiesite worden aangemaakt, die te vergelijken is met een intranetpagina om nieuws te delen binnen een organisatie. Alles wordt hier ook weer opgeslagen in de Cloud.

OneNote: OneNote is het beste te omschrijven als een digitaal notitieboekje die je ook heel makkelijk met anderen kunt delen. Heel handig bij bijvoorbeeld digitaal vergaderen.

MS Teams: Alle mogelijkheden voor online samenwerken komen in MS Teams samen. Je kunt chatten, vergaderen, bestanden delen, maar ook Teams aanmaken om structureel met een team samen te werken. Al deze Teams krijgen automatisch een teamsite in SharePoint. Je kunt in MS Teams ook eenvoudig vergaderingen inplannen en je Outlook agenda beheren door de koppeling met Outlook. Alle andere tools waarmee je wilt werken kunnen ook gekoppeld worden.

Wat dus heel handig is, alles werkt met elkaar samen. Zo worden taken die in Planner aan jou worden toegewezen automatisch toegevoegd aan je To Do. En zet je een taak in Outlook op voltooid, dan gebeurd dat in OneNote en To Do ook. Super handig!

In een volgende blog en social media posts zal ik wat verder ingaan op de mogelijkheden van de verschillende tools.