Selecteer een pagina
Rianne Business Support

De vraag die ik bijna dagelijks krijg…

Een Virtual Assistant (VA) wat is dat nou precies? Een VA is een professional die ondersteuning biedt aan drukke ondernemers. Ze werkt op afstand vanaf haar eigen werkplek en ondersteunt bij veel dagelijkse werkzaamheden. Elke VA heeft haar eigen expertise zoals bijvoorbeeld office support, online marketing of social media beheer. Een groot voordeel van het werken met een VA is dat je niemand in vaste dienst hoeft te nemen. Je betaalt dus alleen voor wat je echt nodig hebt. Ook zorgt een VA voor haar eigen werkplek, laptop, telefoon, verzekeringen… eigenlijk alles dus. Allemaal kosten die jij niet hoeft te maken.

Een VA kan heel veel werkzaamheden van jou overnemen, zodat jij je echt kunt richten op de groei van jouw bedrijf. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld: agenda- en E-mailbeheer, het maken en bewaken van (jaar)planningen, organiseren van bijeenkomsten en evenementen, projectondersteuning, social media account en profielbeheer, content planning maken en beheren, adverteren, communicatiekalender opstellen, E-mailmarketing en nog heel veel meer.

Bekijk je to-do-lijst maar eens. Een heel groot gedeelte van de werkzaamheden die daarop staan kan je waarschijnlijk heel goed toevertrouwen aan een VA.

Maar een VA doet meer! Een VA is jouw sparringspartner. Ze denkt mee, heeft nieuwe ideeën en kijkt in jouw organisatie welke werkzaamheden en processen meer gestructureerd aangepakt kunnen worden. Dit levert jou direct tijd en geld op.

Samenwerken met een VA kan al vanaf een paar uurtjes per maand. Bijvoorbeeld voor die structureel terugkomende taak waar je elke keer weer tegenop ziet. Heb je dagelijks ondersteuning nodig in je bedrijf, dan is een samenwerking voor een vast aantal uren per week natuurlijk ook mogelijk. Jij beslist en je bent nergens aan gebonden! Is het de ene maand drukker dan de andere maand, ook geen probleem. Jij beslist zelf over het aantal uren per week of maand.

Het samenwerken met een VA geeft jou:

Meer groei in je bedrijf
Meer focus op je core business
Meer overzicht en structuur
Meer rust
Meer energie
Meer vrije tijd
Meer ruimte voor ontwikkeling
Meer omzet

Het je vragen over het samenwerken met een VA, of twijfel je of het iets voor jou is, stuur me gerust een berichtje.. Leuk!