Selecteer een pagina

Ben jij als ondernemer structureel te druk? Wordt jouw to-do lijst alleen maar langer en werk jij meer “in” je bedrijf dan “aan” je bedrijf? Dan is het misschien tijd om samen te gaan werken met een VA! Hieronder lees je de 6 voordelen van samenwerken met een VA.

Overzicht en structuur
Een VA zorgt voor overzicht en structuur en een duidelijke planning waarin staat wat jij wanneer moet doen. Dit geeft rust in je lijf en in je hoofd en je zal minder stress ervaren. Hierbij hoort uiteraard ook een overzichtelijke en gestructureerde agenda en mailbox. Je ziet in één oogopslag wat je op een dag moet doen en vergeet nooit meer mailtjes te beantwoorden.

Sparren en samenwerken
Een VA is jouw sparringspartner. Ze denkt mee, heeft nieuwe ideeën en kijkt in jouw organisatie welke werkzaamheden en processen meer gestructureerd aangepakt kunnen worden. Dit geeft jou nieuwe inzichten.
Verder kan je heel veel taken van je to-do lijst overlaten aan een VA. Sommige taken kosten jou veel tijd, terwijl een VA deze taken zo gedaan heeft en bovendien leuk vind om te doen. Zo kan jij je richten op de groei van je bedrijf.

Rust en ontspanning
Door taken uit te besteden aan een VA ontstaat er meer tijd en ruimte. Hierdoor kan je je werk af en toe weer echt even loslaten en volledig bij je gezin zijn en samen leuke dingen doen. Ook krijg je meer tijd om bijvoorbeeld te sporten en je batterij weer op te laden.

Minder kosten, meer omzet
Een groot voordeel van het samenwerken met een VA is dat je niemand in vaste dienst hoeft te nemen. Je betaalt dus alleen voor wat je echt nodig hebt. Ook zorgt een VA voor haar eigen werkplek, laptop, telefoon, verzekeringen… eigenlijk alles dus. Allemaal kosten die jij niet hoeft te maken.
Ook besteed jij jouw kostbare tijd niet meer aan de randzaken binnen je bedrijf. Jij kan je echt richten op je core business wat jou direct meer omzet oplevert. Het uitbesteden van taken levert jou dus geld op.

Meer energie
Je krijgt weer meer energie van je bedrijf omdat je weer met alleen die dingen bezig kan zijn die jij echt leuk vind om te doen. De werkzaamheden die jij niet leuk vind om te doen, besteed je uit. Zo geeft je werk je weer die voldoening die je nodig hebt.

Meer focus en groei
Je hebt weer de volledige focus op jouw core business, omdat je weet dat de randzaken goed geregeld worden op de achtergrond. Hierdoor ontstaat er weer meer tijd die jij echt aan je bedrijf kunt besteden, waardoor je bedrijf weer verder kan groeien.