Selecteer een pagina
Rianne Business Support

Heb jij een fijne, overzichtelijke agenda?
Ik wel! Een gestructureerde agenda werkt fijn en geeft je echt heel veel balans in je dag en rust in je hoofd.
Denk jij nu… dat wil ik ook! Dan geef ik je hieronder een aantal praktische tips waarmee ook jij snel zorgt voor structuur in je agenda.

1. Werk met één agenda voor je werk- en privé afspraken. Heel efficiënt! Door ook je sporten, ontspanning en andere leuke dingen in te plannen zorg je ervoor dat ze er niet bij in schieten.

2. Plan minimaal een kwartier ruimte tussen elke meeting. Dit bereik je al heel makkelijk door afspraken van 45 minuten te plannen ipv 1 uur. Zo geef je jezelf een kwartiertje tijd voor een korte pauze. Ook ervaar je hierdoor minder stress wanneer je afspraak iets uitloopt.

3. Plan blokken in je agenda! Plan deze gelijk in als je weet dat je ze nodig hebt. Bijvoorbeeld direct voorbereidingstijd inplannen als er een meeting wordt ingepland, of direct tijd voor het uitvoeren van een actie inplannen als je een deadline hebt. Blokken die fijn werken zijn bijvoorbeeld:
Blokken voor het behandelen van je E-mail;
Blokken voor het voorbereiden van meetings;
Blokken voor het uitvoeren van acties;
Blokken om dingen uit te werken of te doen wat je op dat moment nodig hebt (een onverwachte taak, of misschien wel even helemaal niks)!

4. Gebruik kleuren in je agenda om je verschillende afspraken uit elkaar te houden. Kleuren helpen je brein om informatie sneller te bekijken en te begrijpen. Resultaat: meer overzicht en structuur voor jou in één oogopslag!

5. Vergeet geen lunchtijd voor jezelf in te plannen!

6. Houd rekening met reistijd. Het geeft rust om altijd op tijd bij een afspraak te zijn!

7. Is een afspraak onverwacht niet door gegaan of ben je ergens niet aan toe gekomen? Plan dan gelijk een nieuwe afspraak of een nieuw blok in. Wacht hier niet mee want voor je het weet staat je agenda vol of ben je het vergeten.

8. Bekijk regelmatig je agenda. Handig is om einde van de dag je agenda voor de volgende dag even te bekijken. Wellicht is er iets aangepast of kan er een afspraak uit, zo kom je niet voor verrassingen te staan en ga je zo effectief mogelijk met je kostbare tijd om.
Bekijk elke vrijdag je agenda voor de volgende week. Als je op vrijdag zorgt dat je agenda voor de volgende week goed staat, ga je veel relaxter het weekend in!

Ga ermee aan de slag.. Het gaat je echt helpen! Wil je meer tips of hulp bij het aanbrengen van structuur in je agenda.. stuur me gerust een berichtje!